Sluta röka och få din hälsa tillbaka med dessa enkla tips


De flesta kommer, när de blir tillfrågade, att säga att rökning är en hemsk vana och att de skulle vilja sluta. Rökning har många skadliga effekter, särskilt på dina lungor. Om du är intresserad av att sluta röka, fortsätt läsa.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa personer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips som hjälper dig att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Det kan vara vad du behöver för att fortsätta.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig med. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att skapa denna personliga lista gör just det.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Sluta röka

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Du kan också få reda på andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Om situationen kräver det, kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Få stöd via onlineforum och supportgemenskaper. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röken upphör.

För att hjälpa till med att bestämma sig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. Statistiken visar att en av fem dödsfall i Amerika är relaterad till rökning. Låt inte dig själv bli en statistik.

TIPS! Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav bara upp för fort.

Försök att maximera träning och lyft under dagen. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men lindrar uttagssymtomen.

Du har antagligen märkt att din rökning vana blir sämre i stressperioder. Om det är sant måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Djupa andningsövningar

Tips! En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem.

Djupa andningsövningar kan hjälpa dig att komma över ett cigarettbehov. Du kan använda denna djupa andningstid för att påminna dig själv om orsakerna till att du försöker sluta. Det hjälper också dina lungor att absorbera mer syre och ge dig en lugnare och mer avslappnad känsla. Du kan använda enkla djupa andningsövningar när du behöver, oavsett var du är.

Förhoppningsvis efter att ha läst igenom den här artikeln har du en annan inblick i vad som krävs för att verkligen sluta röka för gott. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.