Sluta röka och njut av en hälsosam livsstil


Dina älskade fortsätter att trycka på dig för att sluta. Du har fått samma råd från din läkare. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Finns det något som borde stoppa dig? Det är dags att sluta, läs följande artikel och hitta tips som kan hjälpa dig att sparka vanan.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg att de positiva fördelarna med att sluta vara ännu mer användbara.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig själv att sluta röka. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Sluta röka

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Om du utvecklar en alternativ plan, kommer du dock bättre att kunna undvika att röka. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

TIPS! Se till att du går om det ett steg i taget. Att sluta röka är en process.

Nu är det dags att sluta röka. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! Avsluta idag kommer att hindra dig från att ta ett steg mot en eventuellt dödlig sjukdom. Din familj påverkas också av din rökning, eftersom andrahandsrök har visat sig vara dödligt.

Förhoppningsvis är du nu väl beväpnad med allvarliga råd som hjälper dig att sluta röka permanent. Att avsluta kommer att göra dig friskare, lyckligare och förlänga ditt liv med många år. Ta de pengar du sparar och spendera den på din familj som ett tack för att du stöttar dig genom det värsta. de förtjänar det!Source link