Sluta röka och njut av en hälsosam livsstil


Många rökare tror att sluta uppnås enkelt genom att kasta tobaken och förlita sig på ren beslutsamhet att sluta. Medan sådan taktik faktiskt kan hjälpa, behöver det inte vara så svårt. Det finns många verktyg och tekniker tillgängliga för dem som vill sluta röka framgångsrikt.

Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och bra tips som hjälper dig att sluta. Stödgrupper kan ofta hittas i din lokala kyrka, även på Internet eller på gemenskapskollegiet.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Sluta röka

Hypnos har visat sig vara ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många individer har slutat röka efter att ha arbetat med en hypnotisör. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer. När du vaknar kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket ger dig större chans att lyckas.

Se till att du tar processen ett steg åt gången. Att sluta röka är en lång process. Bara fokusera på idag, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka själv. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva medel, några anti-depressiva läkemedel.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få viktökning från att sluta röka. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt samtidigt som du stoppar viktökning som kommer med att sluta.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, inte deras dom. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, så du bör få hjälp av dina nära och kära att hjälpa dig genom processen.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefon, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du försöker sluta röka. Tänk på att förbättringen i ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du kommer att ha. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, hur rena dina tänder kommer att bli, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Medan många människor svarar på negativ förstärkning kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

Det bästa rådet du slutar röka är bara att göra. Stopp är det bästa sättet att verkligen sluta. Försök bara sluta röka och börja inte göra det igen. Denna metod kan verka lite hård. Den har visat sig vara den mest effektiva på lång sikt.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.Source link