Sluta röka och njut av en hälsosam livsstil


Cigaretter är i allmänhet beroende av en stor krycka mot stress i en rökares liv. Så det är svårt för en rökare att ta reda på hur man ger upp, när de litar på sina cigaretter så tungt. Men du behöver inte längre känna dig ensam, eftersom du kan använda tipsen i den här artikeln som ett verktyg för att äntligen sparka röken vana.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Kallt Turkiet

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.Source link