Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


De flesta människor upptäcker att sluta röka är definitivt en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen säker botemedel som fungerar för varje enskild person. Du kommer troligen att behöva spendera lite tid på att undersöka metoder som kommer att fungera för dig. Nedanstående tips hjälper dig att sluta med framgång.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annat.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Du bör aldrig försöka att sluta kalla kalkon.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och dina dagar börjar börja lägga till för alltid.

Låt människorna om dig veta att du slutar nikotinvanan. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det här kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutningsplan.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när man längtar efter en cigarett verkar överväldigande. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att öka vikten som resulterar i att du slutar röka. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de vanvettiga fysiska abstinenssymptomen.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du nå ett mål. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Det är viktigt att erkänna att sluta röka erbjuder olika utmaningar för olika människor. Men du bör inte ge upp och tro att du aldrig kan sluta. Du kan bli framgångsrik genom att använda några av tipsen från artikeln ovan om du också har lite stöd och motivation. Försök med dessa tips och du kan bli chockad.Source link