Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


Det finns miljoner människor som önskar att de kunde sparka sin rökning beroende. Rökning är inte bra för rökarens hälsa eller för dem som finns runt dem. Rådgivning i den här artikeln kan hjälpa dig att slutligen bli av med din rökning.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt med en metod som du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

När du har fattat beslut om att rökning inte längre är för dig, sök en supportgrupp för hjälp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan det vara att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

10 minuter

Tips! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en en dag i taget. Det här är en process som kan ta månader innan resultatet är uppenbart.

Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om det inte fungerar första gången, upprepa detta steg tills det gör.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, tala med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökningslösning. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Försök maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Nikotinutbyte

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Secondhand Smoke

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Förhoppningsvis efter att ha läst igenom den här artikeln har du en annan inblick i vad som krävs för att verkligen sluta röka för gott. Tänk på att du måste förbli stark. Utnyttja de tips som ges för att hjälpa dig att sparka den här dåliga vanan för dig själv och för dem som älskar och bryr sig om dig.Source link