Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


Du måste vara motiverad för att sluta röka. Det finns en myriad av fördelar som kommer med rökstopp. En eller flera av dem kommer säkert att vara tillräckligt för att uppmana dig när saker börjar bli svåra. Du kan förbättra din hälsa, spara mycket pengar, minska dina chanser att få lungcancer och känna och se ung igen. Så läs denna artikel för tips som hjälper dig att börja din resa för att sluta röka.

Hypnos är värt att prova om du vill sluta röka. Många rökare har funnit framgång med professionella hypnotisörer. Den professionella kan sätta dig och ge dig positiva bekräftelser. När du vaknar, kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket innebär att du är ett steg närmare att sluta.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Även om du tar den cigaretten kan du fortfarande minska din totala räkning för dagen med en.

Tips! När du slutar röka, informera din familj och dina vänner om dina avsikter. När du förmedlar människorna runt dig med den här informationen kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Se till att du kommer ihåg att sluta en dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en långsam process. Ta det en dag i taget och som varje dag blir till en annan, som hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Gör en lista över metoder du kan använda för att sluta. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker på egen väg. Det är viktigt att du specifikt räknar ut vad som är bäst för dig. Skapa din egen lista hjälper dig att göra det här.

Om du vill sluta röka för alltid, ta saker en dag åt gången. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in fler mål när du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

TIPS! Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irriterad.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du går och lägger dig på en schema, det hjälper till att hålla fokus och undvika begär.

Försök att snacka på frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att förhindra viktökning.

Tala med din läkare om du slutar. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta att du inte hade.

Det första steget i att sluta cigaretter är att fullfölja dig själv till strävan innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Tips! Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i ditt hem.

Till exempel, när du har genomfört din första rökfria vecka, gå till en film. En gång i månaden har gått, gå ut på middag på en ny restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den fullständigt.

Secondhand Smoke

Secondhand smoke kan leda till mycket allvarlig hälsoskada hos alla som är i ständig kontakt med det. När du slutar för din egen hälsa kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Sluta röka nu kommer att göra dig och dina nära och kära.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

TIPS! Skapa idéer för hur du hanterar stunder som är stressiga. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer.

Motivation och positiva utsikter är nyckeln till att sluta. Tänk på hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du kommer att ha. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, dina tänder kommer att se vitare ut, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Medan man vet att farorna med att röka kan skrämma lite för att sätta tobaken ner, kan en positiv utsikter också vara mycket kraftfull.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Det kan innebära att motivera meddelanden på kontorsmuren eller donera ett armband för att indikera dina intentioner.

Även om det är lätt att tro att en cigarett blir okej, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Fortsätt att berätta för dig själv om att du gör mycket skada.

Leta efter möjligheter att införliva övning i din dagliga rutin. När du slutat röka blir det lättare att träna på grund av förbättrad lungkapacitet. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om den höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer den att hjälpa dig att klara av att dra tillbaka cigaretten.

TIPS! Du har antagligen märkt att din rökvanor blir värre i stressperioder. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad.

När du slutat röka blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja eventuell viktökning. De naturliga endorfiner som släpps under träning kan i viss utsträckning uppfylla dina nikotinbehov.

Persistens och motstånd är avgörande för att någon ska kunna sluta röka och förbli en icke-rökare för livet. Håll en lista över dina starkaste motivationer och hänvisa ofta till det. Ta ovanstående råd till hjärtat och det hjälper dig att hitta styrkan till soldaten.

Du borde veta mycket mer om ämnet Array efter att ha läst den här artikeln. Använd informationen du lärde dig här och prova den. Fortsätt lära dig ännu mer, men använd det du har lärt dig här för att lyckas. Kort sagt kommer du att lyckas i ditt fält.Source link