Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


De flesta som röker vill sluta, och det finns gott om människor som röker. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Så om du verkligen vill ha ett slut på rökvanorna, läs vidare.

Kallt Turkiet

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök inte gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom, så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Att gå med i en bra supportgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Andra personer som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Älskade Ones

Om du vill sparka din rökning vana, anskaffa stöd från dina vänner och kära. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte lätt att sluta röka, och du borde vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är viktigt för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Det handlar om din styrka och lösa. Det handlar också om de som bryr sig om dig, och din önskan att ta hand om dem, genom att eliminera de risker som rökning medför.

TIPS! Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.Source link