Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


Det kan vara svårt för många människor att sluta röka, även när de vet om problemen som orsakas av nikotinberoende. Om detta gäller dig kan informationen som presenteras här vara till nytta. Försök med alla tips som ringer sanna med dig.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Sluta röka

När du slutar röka är det ett dagligt evenemang. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings kan ofta vara överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

TIPS! Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Sluta långsamt genom att minska antalet röker du över tid. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att du slutar att det blir permanent.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du börjar minska på din tobaksbruk. Du förtjänar frihet från nikotin och tobak. Ge dig själv möjlighet att stoppa denna hemska missbruk. Din ökande hälsa och den minskade risken för din familjs hälsa kommer att vara stora belöningar för dina flitiga ansträngningar.Source link