Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


Det finns många fördelar som kommer att bero på ditt beslut att sluta röka. Kom ihåg fördelarna när du lär dig några knep och tekniker (som vad du läser idag) för att hjälpa dig när du slutar. Använd dessa tips för att slutligen lägga narkotikamissbruk bakom dig. Det är inte lätt att sluta röka, men med lite hjälp kan du lyckas.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Undvik att dina triggare slutar röka med mer framgång. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Få hjälp av andra. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att driva igenom och slå på att röka för gott.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt avveckla dem.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Du vet redan om många fördelar med att bli en icke-rökare. Trots detta kan du inte ha viljan eller motivationen att sluta röka. Det är vad dessa tips är för. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du avvärjer de initiala fysiologiska begär som följer med att sluta. På nolltid kan du gärna meddela dig själv som en icke-rökare.Source link