Sluta röka och njut av en hälsosammare livsstil


Trots att de flesta är medvetna om de negativa konsekvenserna när det gäller nikotinberoende, kommer de flesta att finna det mycket svårt att avbryta vanan. Om du är bland massorna kan följande tips hjälpa dig. Applicera dessa tips så att du kan komma på väg att sluta röka.

Att lägga ner något på skrivbordet kan ha en djupgående effekt på din mentala utseende. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Försök göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Gör ditt avslutningsförsök så hanterbart som möjligt. Försök aldrig att sluta kallt kalkon sätt. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Detta ökar sannolikheten för att du slutar.

Dessa personer kan erbjuda stöd, vägledning och råd om hur man ska sluta. Supportgrupper finns på många ställen, rekreationscenter eller kyrkor lokalt.

Skapa en lista och specificera alla metoder du slutade. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker gjorda. Det är viktigt att du specifikt räknar ut vilken strategi som är bäst för dig. Skapa denna personliga lista gör det här.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Försök ändra din kostvanor genom att äta hälsosamt för att bekämpa eventuell viktökning från att sluta röka. Detta kan hjälpa till att begränsa eventuell viktökning som du kan uppleva.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av att röka ensam. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp.

Låt familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig att du måste sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha ett utmärkt stöd till dig. Det här hjälper dig att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Undvik att röka när du först vaknar. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

TIPS! Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta.

De flesta kommer inte att lyckas sluta på första försöket. När du bestämmer dig för att sluta röka, försök hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du röker igen anger du ett annat datum för att sluta. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, och fortsätt att lära dig längs din resa.

Om du röker i ditt bostadsområde, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du har slutat. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, schampo eller byt ut din matta, draperi och gardiner också. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Sätt listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Förbinda sig att stanna, period. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

TIPS! Hitta support via olika onlinebaserade forum och samhällen. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana.

Planera i förväg hur du ska lyckas hantera stress. Många rökare blir vana vid belysning när något stressigt händer. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om plan A inte fungerar.

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänk på det som en present till dig själv. Tänk på hur ditt liv kommer att förbättras, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Detta håller dig incitament och hjälp med motivation.

Bli av med askar och tändare i ditt hem. Tvätta dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Att göra dessa saker gör det mindre troligt att du inte påminns eller utlöses att röka.

Idealiskt bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle uppmana dig att börja röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Diskutera med din läkare. Det finns många rökavbrott. Tala med din läkare om vad han eller hon rekommenderar.

Sluta röka

När du försöker bryta rökning vana, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, grönsaker och frukt. Att äta mat som är lågt i kalorier och friska hjälper dig att sluta röka av många skäl. För en sak, ständigt har något att göra med dina händer och mun kan beteendemässigt ersätta rörelserna för att röka. Att äta denna typ av diet kan också hjälpa till att sakta ner din viktökning efter att du slutat röka. Vitaminerna och näringsämnena kommer också att hjälpa dig att känna under uttag.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Många säger att de kommer att sluta i framtiden, och när det datumet kommer, följer de inte igenom. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Att sluta röka skyddar också din familj, eftersom de sannolikt kommer att utsättas för farlig sekundär rök.

TIPS! Leta efter möjligheter att införliva övning i din dagliga rutin. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras genast.

Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du börjar minska på din tobaksbruk. Ditt liv och din hälsa är verkligen värt ansträngningen. Sätt dig först och inser att du förtjänar ett hälsosammare liv utan riskerna och problemen som rökning orsakar. Du kommer att skörda fördelarna med detta beslut varje dag med bättre hälsa, vitalitet och mycket mer förändring i fickan!

Fortsätt lära dig allt du kan om Array så att du kan bli en expert. Använd informationen som anges här för att hjälpa dig att förstå, och du kommer att upptäcka att det är lättare än du trodde. Bygg upp din skicklighet en dag i taget och du kommer att hitta framgång i slutändan.