Sluta röka råd du behöver läsa


Den som älskar dig skulle vara glad om du bestämde dig för att sluta röka. Din läkare rekommenderar att du slutar också. Du kan även få rabatt på din försäkring för att sluta. Så, varför har du inte gjort det än? Tiden är här, så fortsätt läsa för tips som hjälper dig att sluta röka.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon. Endast 5% av dem som försöker med denna metod lyckas. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Avsluta är en process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Nikotinutbyte

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Effekterna av nikotinavtagning kan orsaka depression, humör och frustration. Ibland kan längtan efter nikotin vara mer än du kan hantera. Terapier som nikotinersättningsterapi kan vara till hjälp. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav sig helt enkelt för fort. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Försök inte sluta ensam. Få hjälp av dina vänner och familj. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Älskade Ones

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Så, både du och dina nära och kära kan leva friskare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Bli inte ett nummer!

Gör lite motion när du känner för att röka. Övning genererar en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. Övning är också fördelaktig på annat sätt; Det kan minimera effekterna av förändringar i ämnesomsättningen som uppstår när du slutar röka, vilket kan hjälpa till att hålla den extra viktökningen i goda att personer som slutar uppleva ibland.

TIPS! Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett.

Be din läkare om råd om några recept som kan hjälpa dig att sluta. Det finns många produkter på marknaden nu tillgängliga för att hjälpa dig att sluta för gott. Det finns många alternativ på detta område, inklusive nikotinsubstitut och läkemedelsbehandling. Konsultera din läkare och se om de kan peka dig i riktning mot en produkt som kan hjälpa dig att sparka vanan för alltid.

Rådgivning kan hjälpa dig i ditt uppdrag att sluta röka. Det finns ofta känslomässiga problem som lurar bakom uppmaningen att röka. Och när dessa skäl tas upp, kan du också vilja att du vill röka. Om rådgivning är av intresse för dig, tala med din läkare för hänvisning.

Deep Preatment

TIPS! Gör inte det själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig.

Om du upplever en episod av begär, prova en djup andningsträning. Du kan använda denna djupa andningstid för att påminna dig själv om orsakerna till att du försöker sluta. Du kommer också ha nytta av att få bättre syreförsörjning genom dina lungor, vilket kan vara en uppfriskande paus. Djup andning är enkel och icke-påträngande, vilket gör det enkelt och bärbart sätt att lugna sig.

Många ex-rökare säger att en av de svåraste missbrukarna att övervinna när man slutar röka är den orala fixeringen i samband med cigarettrökning. En enkel metod som generellt är framgångsrik är att hålla tuggummi, tandpetare eller godis till hands. Andra hittar elektroniska cigaretter erbjuder snabb lättnad.

Nu har du bra information som hjälper dig att sparka vanan och bli frisk. Att stoppa din cigarettvanor låter dig bli lyckligare och friskare, och du kommer att leva längre. Ta alla medel du skulle ha spenderat på tobak och köpa något trevligt för din familj för allt stöd de ger dig-de förtjänar det!