Sluta röka råd du behöver läsa


Dina älskade fortsätter att trycka på dig för att sluta. Din läkare vill ha samma sak från dig. Ditt försäkringsbolag kan till och med erbjuda dig rabatt för att sluta. Så, varför rökning du fortfarande? Det är dags att spänna ner och göra det, så läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Sluta röka så fort du kan. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. Kom ihåg att du kan ställa dig själv långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Ta bara varje dag som det kommer. Vägen till stopp är bara en process. Tänk inte ens på framtiden. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte automatiskt börjar röka. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. När du slutar kommer du att förbättra inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Denna teknik kommer att få dig till en tänkesätt att sluta röka.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom, och öka dina chanser att sluta för gott.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Taper ner din rökning. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Psychological Cravings

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta hårdast. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. Därefter kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Trots att det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Bli av med något som påminner dig om dina rökning dagar. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Du bör ta tid att tvätta alla dina kläder och sängkläder för att avlägsna lukten av rök. Du kan också behöva noggrant rengöra huset från topp till botten. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan begär blir längre och längre tills de går.

Skapa en mantra centrerad kring dina viktigaste skäl för att vilja sluta. Varje gång du känner en svaghet i din beslutsamhet, upprepa dessa skäl högt upprepade gånger tills dina begär löser upp. Detta kommer att ge dig fokus mentalt och fysiskt på dina mål, vilket gör att du inte ger in.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Denna metod är notoriskt utmanande. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Nu är du redo och har kunskapen att sluta röka för alltid. När du är en icke-rökare, kommer du att njuta av bättre hälsa, ökat humör och en längre livslängd. Ta de pengar du sparar och behandla din familj för att stödja dig. De förtjänar det!Source link