Sluta röka råd du behöver läsa


Mycket av tiden kan du höra att folk säger att det är svårt att sluta röka, men det betyder vanligtvis att de inte vet hur man gör det. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Följande artikel erbjuder välbehövlig hjälp för alla som försöker sluta röka.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla dig distraherande i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Nikotinutbytesbehandling

Överväg nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Du kan bli överväldigad av begär. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

TIPS! Ta saker dag för dag. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt avveckla dem.

Tappa ner din rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. En annan strategi för att minska mängden du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

TIPS! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Det kan också hjälpa till att få stöd av personer som vet exakt vad du går igenom.

Använd "NOPE," a.k.a inte en puff någonsin för din mantra. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Kom ihåg vad du redan har genomgått och säg bara nej.

TIPS! Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. När du drar ur nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad.

Du kanske har använt rökning när du känner dig stressad. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Försök meditera eller yoga, eftersom det kommer att ta kanten av dina stressnivåer på ett mycket hälsosammare sätt än att röka.

Från att läsa ovanstående artikel kan du nu bättre förstå hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket som möjligt om de bästa sätten att sluta röka. Eftersom du kan räkna ut vad som fungerar för dig, kommer processen att sluta din rökning vana gå mycket snabbare! Ta informationen från den här artikeln och börja använda den, och du kommer att vara på väg att sluta.Source link