Sluta röka snabbt genom att använda detta råd


Många människor har fortfarande svårt när de vill sluta röka, även om de vet allt om de negativa effekterna som nikotinberoende har på dem. Om det här beskriver dig, har den här artikeln råd om hur man slutar röka för gott. Ta av vilka av dessa du tycker kommer bäst att passa dig i din kamp för att sluta röka och tillämpa dem nu.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

10 minuter

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja med.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

Det är viktigt att du slutar röka omedelbart. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Dessutom kommer du att skydda dem runt dig från de farliga effekterna av rök som de andas in i andra hand.

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

När du försöker bryta rökningens vana äter du mycket nötter, frön, frukt och grönsaker. Det finns ett par skäl att äta dessa hälsosamma livsmedel medan du slutar röka. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. Dessutom minskar dina chanser att gå ner i vikt under denna avslutningsperiod. De kommer också att öka ditt humör och hjälpa till att föryngra din kropp.

Detta råd ger dig en solid grund för att du kan börja eliminera cigaretter från ditt dagliga liv. Du förtjänar ett liv utan kemiskt beroende. Ta tillfälle som du tycker är fri från detta kraftfulla tillägg. När du slutar röka, är ditt dagliga nöje med en friskare kropp och själ.Source link