Snubblar på sluta röka? Försök få några av dessa idéer!


Den som försöker sluta röka har ofta det bästa av avsikter, men många gånger följer det med framgång. Använd råd från denna artikel för att lära dig hur du kan sluta röka snabbt. Ta sedan det du har lärt dig och sparka vanan för alltid!

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Vägen till stopp är bara en process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Sluta röka

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

TIPS! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Sök support online. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. En massa människor som röker används för att röka en cigarett när de blir stressade. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Att ha flera idéer att falla tillbaka om den första inte hjälper tillräckligt är en ännu bättre plan.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Säg bara "nej" till cigaretter och rökfri tobak. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på. Innan slagen träffar, påminna dig om all skada "bara en" cigarett kan göra.

Idag är dagen för att sluta röka! Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

Sluta röka

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom.

När du fattar beslutet att sluta röka, se till att du frågar dina vänner och familj om hjälp. Informera dina nära och kära att du försöker sluta röka. Be om stöd, uppmuntran och förståelse för din möjliga humör och irritation. Denna typ av hjälp kan göra en stor skillnad för din framgång. Supportgrupper och beteendeterapi kan också erbjuda dig hjälp i ditt försök att sluta.

Om din röktillägg drivs av en oral fixering, försök hålla munnen upptagen på andra sätt. En enkel metod som generellt är framgångsrik är att hålla tuggummi, tandpetare eller godis till hands. Elektroniska cigaretter är ett annat populärt val för snabb lättnad.

Det är viktigt att vara optimistisk om processen att sluta röka. inse att du inte behöver röka och att du blir friskare som ett resultat. Känn ingen ånger när du tränar det du har lärt dig här och nu.