Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Det finns många människor där ute som skulle älska att sluta röka. Rökning är inte bra för människor, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Så kolla igenom den här artikeln och hitta de saker du kan göra för att sluta röka vana för gott.

Gör ditt avslutningsförsök så hanterbart som möjligt. Avsluta kall kalkon rekommenderas inte. Det finns en stor chans att detta kommer att misslyckas för dig. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Detta ökar din sannolikhet att sluta mindre svårt.

Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, göra disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Om du vill röka en cigarett kan det försenas att du kommer att röka minst en mindre den särskilda dagen.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Gör en lista och specificera alla metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker gjorda. Det är viktigt att förstå vad du behöver. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen utan att röka. Du kan alltid ha mer långsiktiga mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Övning kan också fungera som en lång väg att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte övar normalt, börja långsamt med några promenader. Tala med din läkare innan du börjar någon form av träningsrutin.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du slutar röka. För många personer, uppehåller sig sent på natten, får de ökad cigarettbehov. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du går och lägger dig på ett schema, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få viktökning från att sluta röka. Detta förhindrar sannolikheten för viktökning i spåren.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Din andedräkt blir mycket bättre, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och du får extra pengar för din budget varje månad. Medan många människor svarar på negativ förstärkning kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.