Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Rökning kan skada din hälsa och förändra din livsstil. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Ännu viktigare, det kan påverka din hälsa. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Du bör aldrig försöka att sluta kalla kalkon.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan det vara att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig sluta med framgång.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Siktmål

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Många rapporter tar sig under vikt under eller efter den tid de slutar röka, så du kanske vill börja äta de frukterna och grönsakerna nu. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta begäret är borta.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid förknippas med rökning. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Få en annan distraktion då.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

TIPS! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men det är definitivt värt det av skäl som sträcker sig in i alla aspekter av ditt liv. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Börja använda en av de tips du just läste idag.Source link