Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Har du någonsin pratat med någon annan som röker och får dem att prata om hur bra deras cigarett är för dem? Du kommer att ha problem med att hitta en icke-rökare som vet det första om att sluta. Men en ex-rökare kan visa dig vägen. Läs vidare för mer råd och dela i sin expertis.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att göra detta.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att dela dina planer med dem som omger dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter cravings.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Ta en dag i taget när du slutar röka. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du är engagerad i kortvarigt slut, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Börja med någon typ av övning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

TIP! Gå med i ett gym, träna eller hitta ny och njut av aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare attityd.

Att sluta rökavanor är svårt, men att hantera dina rökningstryck hjälper dig oerhört. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och de stress de kan orsaka. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Support System

TIP! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Nonsmokers kan inte fathom din önskan att röka en cigarett när du känner till de hälsomässiga kostnaderna. Inte heller kan de fullt ut förstå komplexiteten att sluta. Många har dock kunnat sluta, och de råd som hjälpt dem gavs bara till dig. Låt deras framgångsrika kamp hjälpa dig att lyckas i dina egna ansträngningar att sluta.Source link