Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Det finns många fördelar som kommer att bero på ditt beslut att sluta röka. Kom ihåg dessa fördelar när du tillämpar användbara tips som dessa. Ring på dessa riktlinjer när du känner dig överväldigad, och du kan börja sparka vanan en gång för alla.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Ta din resa en dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag börjar börja lägga till för alltid.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Nikotinutbyte

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Att vara en icke-rökare har många fördelar, men du vet redan detta. Ibland hjälper det dig inte att vara motiverad att sluta röka. Om det händer, använd de tips du just läst för att hjälpa dig att stanna på rätt spår. Applicera dessa tips när du känner att din motivation behöver en boost eller när du har ett begär. Du kommer att föryngra din kropp och njuta av din nya frihet från nikotin på nolltid!

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.Source link