Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Rökning kan allvarligt påverka kvaliteten på ditt liv. De ytliga nackdelarna är lätta att upptäcka, till exempel färgade tänder och kläder som luktar rök. Ännu viktigare, det kan påverka din hälsa. Du kan vända de negativa effekterna i samband med rökning genom att sluta. Om det inte har varit lätt för dig, fortsätt läsa för några tips som kan hjälpa dig att bli lättare.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Varje person gör saker på egen väg. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Secondhand Smoke

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Låt inte dig själv bli en statistik.

Sluta röka nu. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Att sluta röka har omedelbara hälsoeffekter, och börjar minska risken för att utveckla dödliga medicinska tillstånd direkt. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

Leta efter möjligheter att införliva övning i din dagliga rutin. När du har slutat röka, blir det lättare att anta ett träningsprogram. Uthållighet och lungkapacitet förbättras märkbart. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Medan de utgivna endorfinerna inte ger jämförbara effekter på nikotin, kommer det säkert att göra det lättare att dra tillbaka uttag.

När du vill röka ganska, tänk på det som en tjänst du gör själv i stället för ett offer du gör. Denna positiva sinnesro håller dina ögon på priset och ökar din chans att sluta med framgång. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Att komma ihåg dessa positiva faktorer hjälper dig att vara motiverad för att sluta röka.

Det är inte lätt att sluta röka, men det kan verkligen hjälpa ditt sociala liv och hälsa. Du bör känna dig mer självsäker om du är beväpnad med tekniker som fungerar. Välj ett tips och försök det nu.Source link