Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Med allt tryck och påfrestningar i dagens värld kan det vara svårt att veta hur man slutar röka. Du får inte känna dig instängd längre, speciellt om du använder dessa tips för att sluta bra.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Ta din resa en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Sluta röka

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter.

De tips som ges i den här artikeln bör ge dig verktyg och förtroende för att sluta röka. Se till att du också sprider din nyfunna kunskap till andra rökare, som vill sluta, så att de också kan bli framgångsrika.Source link