Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Rökning har många negativa effekter på ditt liv. Det gör din hudkräm, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. Det kan också orsaka många allvarliga hälsoproblem. Det är möjligt att ångra all skada som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Läs vidare för att lära dig hur du börjar sluta röka.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Skapa din egen lista gör det här.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; Helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För de flesta människor, uppehåller sig sent om natten, att de ökar cigarettbehovet. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

10 minuter

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Få mycket stöd. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Älskade Ones

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

TIPS! När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du brukar röka när du kör eller dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Du hittar många olika grupper som är öppna för alla eller fokuserar på en nisch. Du kanske ser att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

TIPS! Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symptom som du normalt skulle röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta hårdast. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Trots att det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Att sparka rökning vana är sällan en enkel uppgift, men det kommer att vara väl värt det på flera sätt än vad man kan tänka sig. Många, många har framgångsrikt slog denna vana; du kan också. Välj dina favoritbitar och ge dig en avslutningsplan idag!Source link