Söka efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


De flesta vet hur ohälsosam rökning är och fortsätter att röka ändå. Det är för att sluta är en svår uppgift, och folk återvänder bara till att röka eftersom det är så svårt att sluta. Om du vill veta vad det krävs för att du slutar permanent, läs sedan artikeln nedan.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

TIPS! När du känner trängsel för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Kom ihåg att du kan ställa dig långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Support System

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett utmärkt verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera.

Om du har rökt inuti ditt hus, ge det en komplett skrubba, när du har slutat. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Detta kommer att göra ditt hus lukta rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

De första dagarna av ett eventuellt sluta-rökning försök blir det svåraste. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Börja träna så snart du slutat röka. Träning kan göra att du slutar röka mycket mer attraktiv när du märker den omedelbara förbättringen av lungkapaciteten. Att upprätthålla ett regelbundet schema med aktiviteter hjälper till att skydda mot besvärlig viktökning. Övning producerar endorfiner, som inte ersätter nikotinhöjder, men lindrar uttagssymtomen.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Tänk på yoga, meditation eller ens njuter av en promenad utomhus. Någon av dessa aktiviteter kan hjälpa dig att slappna av, lätta din kropp och sinne bort från att känna dig stressad.

Friska livsmedel

Tips! Det är i ditt intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Försök ändra dina aktiviteter under dagen för att undvika situationer som du associerar med att röka.

Ät hälsosam mat som frukt och grönsaker för att hjälpa dig att sluta röka. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. Om du äter hälsosam mat hela tiden kommer du också att förhindra dig själv att få mycket vikt. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

Som du kan se finns det idéer som kan hjälpa dig med ditt engagemang för att sluta röka. Fortsätt bara följa de planer du gör och ge inte upp. Gör ett ärligt försök med hjälp av de råd du har läst här, och du kanske slutar röka för gott.