Söka efter råd om att sluta röka? Se nedan!


Många tycker att försök att sluta röka är en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen surefire-metod att sluta. Du måste undersöka och prova olika metoder för att hitta vad som fungerar för dig och din missbruk. Prova tipsen nedan och du kanske tycker att sluta kan vara enklare än du trodde.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! När du slutar röka är det ett dagligt evenemang. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process. Tänk inte ens på framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Om du har svårt att sluta röka själv tala med en sjukvårdspersonal. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låt dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Bytesbehandling

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens om det längre.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Att sluta är dock inte omöjligt. Du kan göra bra framsteg genom att följa tipsen här och hitta positivt stöd och motivation. Prova dem och du kan bli positivt överraskad.Source link