Söker efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Att vara rökare kan införa några besvärliga krav på ditt liv. Du måste sluta oavsett aktivitet du är inblandad i så att du kan röka ute. Du kanske till och med känner att något är "off" om du inte reser med dina favoritrökar. För att lära dig att lämna denna besvärlighet bakom, läs tipsen som ges här. Artikeln nedan innehåller flera tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Tips! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minusar om att stoppa. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Sluta röka

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

TIPS! Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Försök aldrig att sluta röka själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Tips! Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras korrekt eller inte har en reservplan när de begärs.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål . Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

TIPS! Försök inte sluta ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Om du är sjuk att känna att du måste röka, är du nästan där. Dessa tips bör ge dig nudge att sluta röka för gott. Prova några av dessa tekniker för att befria dig från cigaretterna.Source link