Söker efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Många vill sluta röka. Rökning gynnar inte någon, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Läs igenom de olika tipsen i den här artikeln och avgöra vilka som kan gälla för din unika kamp med denna vanliga vana.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Om du får en hel natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Fördröjningstaktik

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. En hel del begär är ganska överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Men du borde aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! Många rapporter tar sig under vikt under eller efter den tid som de slutar röka, så du kanske vill börja äta de frukterna och grönsakerna nu. Detta är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. En gång stannar den, så var bara tålmodig.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Men du bestämmer dig för att göra det, det kommer att hjälpa till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.

TIPS! Tänk på nikotiners ersättningsterapi. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Lukten av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Du kan ersätta din rökning vana med motion. Du får ett endorphin boost som kommer att hålla dig från att oroa dig så mycket om cigaretter. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Efter att ha läst den här artikeln borde du få en bättre bild av vad du måste göra för att sluta röka. Tänk bara på att du måste vara stark och lägga tonvikten på att vara frisk för dig själv och för de människor du älskar. Använd tipsen här för att slutligen hjälpa dig att sluta.Source link