Söker efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Rökning är dålig för din hälsa och för vår familjs hälsa. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Den begagnade röken är också farlig. Farorna med rökning gör det viktigt att sluta. Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Att gå med i en bra supportgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Tips! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta kan vara en lång process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig tryggare, kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Sluta röka

Tips! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, nå för grönsaker och frukt. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av hälsosam produktion samtidigt som du stoppar viktökning i spåren.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att sluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Gör inte det själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

TIPS! Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symtom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåliga.

Hälsorisker

Rökning är inte hälsosam och kan vara mycket farlig. Många av de stora livshotande hälsoriskerna är förenade med rökning av tobaksvaror. Emphysema, lungcancer och hjärtinfarkt är några exempel på de hemska hälsoriskerna. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en lättare tid att sparka din vana.Source link