Solida råd för bästa stoppa rökningsteknikerna


Även om riskerna med rökning är välkända, kämpar många människor för att bryta sin vana. Om detta gäller dig kan informationen som presenteras här vara till nytta. Applicera dessa tips så att du kan komma på vägen för att sluta röka.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om du fortfarande längtar efter en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Sluta röka

TIP! För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från godis och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskning borta.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. När du möter framtida milstolpar kan du antingen öka dina belöningar eller helt enkelt avveckla dem.

Support System

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan bara bidra till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

TIPS! Om du vill sluta röka, tala med din läkare. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör.

Detta råd bör ge dig den hjälp du behöver för att sluta röka för gott. Du kan ha ett tobaksfritt liv. Du är skyldig i din fysiska och mentala hälsa för att sluta. Din hälsa och ditt övergripande välbefinnande kommer till stor nytta när du slutar.Source link