Solida råd för bästa stoppa rökningsteknikerna


Vissa tror att allt de måste göra för att sluta röka är att kasta bort alla sina tobaksvaror och lita på ren viljestyrka för att slå sina begär. När du tar bort tobak från ditt liv är en stor del av att sluta, andra faktorer är också på spel. Det finns många verktyg och tekniker tillgängliga för att sluta röka framgångsrikt.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Många rapporterar att få vikt under eller efter den tid de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

Samla stöd från alla som du älskar. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att sparka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin har gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Nikotinutbyte

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Tips! Att gå i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning kan hjälpa till att lätta på stress.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara kommer sluta röka att göra dig mycket friskare, men det kommer också att förbättra dina käraas hälsa.

Nu när du har tagit dig tid att läsa detta råd borde du nu vara i bättre position att formulera en plan för att sluta röka. Även om det kan ta ett tag och du fortfarande har begär för cigaretter, kommer tipsen ovan att hjälpa dig att sluta röka lättare.Source link