Solida råd för rökare som har försökt att sluta många gånger


De flesta rökare vill sluta röka, men vet hur svårt det kommer att vara och rädsla att de inte har tillräckligt med viljeställning för att lyckas. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Tala med din läkare om att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av dess biverkningar av stress. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir cravings. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Älskade Ones

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan också din familj och dina vänner.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Stopp är där du måste börja. Sluta bara – och börja inte igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

TIPS! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Att göra ett åtagande att sluta röka kan vara utmanande. Det är dock inte att säga att det är omöjligt. Om du har tålamod och viljestyrka kan du investera den tid som behövs. Det kan aldrig skadas för att ha bra information att arbeta med. Använd tipsen från artikeln ovan, och du kommer att vara rökfri innan du känner den.Source link