Solida tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Några personer tycker att försök att sluta röka är bland de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen surefire-metod att sluta. Du kommer att behöva göra din forskning och ta reda på vilka metoder som fungerar för dig. Användning av denna information kan göra det enkelt och framgångsrikt.

Supportgrupp

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. För att hitta en stödgrupp nära dig, kolla med kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Tips! Att ge upp sötsaker för frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du avslutat . Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva.

Ta saker dag för dag. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Samla stöd från alla som du älskar. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Försök inte att sluta ensam. Få hjälp av dina vänner och familj. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hindra dig från att falla ur vagnen.

För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har nere tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

TIPS! Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka bara en halv cigarett istället för en full cigarett.

Det finns inte en enda botemedel som fungerar för varje rökare, vilket gör att det blir lite svårare än du vill. Det är dock möjligt att sluta röka. Framgången ligger till hands när du använder de idéer som finns i den här artikeln och håller dig motiverad med stöd från dina nära och kära. Ge dessa tips ett steg, och kanske kommer du även att överraska dig själv med dina framgångar!

Tips! En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det.Source link