Solida tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Att behöva röka kan ibland vara besvärligt. Du måste sluta göra vad du gör för att gå utanför för en rök, och du känner dig konstig om du inte har dina favoritprodukter. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Nedanstående artikel ger massor av metoder för att hjälpa dig att sluta röka.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Alla gör saker på egen väg. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Gör en lista för dig själv.

Delay Tactic

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att få över dig att röka. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Nikotinutbyte

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Tänk på att använda nikotinersättning alternativ när du slutar röka. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit sig.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Många rökare svarar på stress genom att tända upp en annan cigarett. Du är mer benägna att inte röka, om du är planerad att göra en alternativ aktivitet. Håll en back-up plan praktisk om plan A inte fungerar.Source link