Solida tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Potentialen för misslyckande och brist på viljestyrka är mycket vanliga skäl för att människor ger upp tanken att sluta röka. Med informationen som lämnas här kan du ta de första stegen för att sluta. Snart kommer du att vara på rätt väg till att vara helt rökfri!

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar för att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och göra sluta lättare.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Siktmål

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. Det finns inget fel med att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväma med det dagliga engagemanget om att röka upphörande.

Sluta röka så fort du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland dem som försöker sluta utan hjälp. Om du misslyckas, tala med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbelagd behandling. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket skulle göra det lättare att sluta röka.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är inte lätt, och stödet från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Försök inte sluta röka utan stöd. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att starta din rökningstussresa. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Jot down belöningar du ger dig själv efter att du har varit rökfri för en enda dag, vecka och månad. Sätt den här listan i kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Planera hur du lyckas hantera stress. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. Under de första två dagarna kommer din kropp att frigöra toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Psykologiska cravings kan vara svåra att motstå, men du kommer inte att lida av fysisk avstängning.

I stället för att röka, träna. Övning får din kropp att släppa ut humörstimulerande endorfiner, och fysisk aktivitet ger avledning från dina begär när de slår. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på olika sätt. Att äta dessa livsmedel hjälper till att tillfredsställa begär, eftersom du rör dina händer och sätter något i munnen som du skulle göra om du röka. Att äta denna typ av diet kan också minimera den vikt du kan få. Vitaminerna och näringsämnena hjälper dig också att må bra under återkallningsperioden.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Att sluta kan verkligen fungera, men. Om du har viljestyrka, tålamod och tid, då är det genomförbart. Som ett extra hjälp i denna strävan, arm dig själv med lite kunskap och användbara tips om hur du sparkar rökning vana. Med hjälp av råd från den artikel du just har läst kommer du på vägen till att bli rökfri.Source link