Solida tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Med alla tryck och påfrestningar i dagens värld kan det vara svårt att veta hur man slutar röka. Lyckligtvis är det möjligt att övervinna denna känsla; Informationen i den här artikeln bör göra dig på väg att sluta.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din tur kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar . Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka och stanna kvar för tid innan du tänder upp. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Fördröjning kan bidra till att minska den mängd du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Sluta röka

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Ta en dag i taget när du slutar röka. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna som du går igenom.

När ett begär fortsätter att äta när du slutat röka, nå för grönsaker och frukt. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesstämning genom hälsosam kost.

Rökvanor

Att sluta rökavanor är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Det är en stor process att sluta röka.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Vissa tycker att detta är till hjälp. Denna teknik kommer att få dig till ett tankesätt för att sluta röka.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

TIPS! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Efter att ha lärt dig mer om ämnet borde du nu känna mycket mer självförtroende för din förmåga att sparka din rökvanor för gott. Använd det du har lärt dig här för att ge dig själv motivation, ta itu med frestelserna och berätta för cigaretter du är över dem!Source link