Solida tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Även om du säkert har hört ett antal personer klagar över hur svårt det är att sluta röka, kommer många av dessa klagomål från det faktum att få människor vet hur man gör det framgångsrikt. Som för allt, ju mer information du har om att sluta röka, desto lättare blir det. De tips som följer kommer att hjälpa dig att sparka din vana.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Tips! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Se till att du får gott om vilopaus när du arbetar för att sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.

Rökningstopp

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

TIPS! När du har fattat beslut att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp . Att arbeta med andra människor som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Kalla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera medicinen för att sluta röka.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta.

TIPS! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stalla för tiden innan du tänder upp. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Nu borde du förstå vikten av att utbilda dig själv om de bästa sätten att sluta röka. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte ser du det inte är så svårt att sluta röka. Använd de råd som finns här och du kommer att vara på väg mot att lämna denna ohälsosamma vana bakom.Source link