Solida tips för att få en familjemedlem att sluta röka


I den här tiden känner alla nackdelarna med att röka, men årligen tar miljoner miljoner cigaretter för första gången. Rökningstoppning är mycket lättare sagt än genomförd. Men en person som är verkligen engagerad kommer i slutändan att lyckas. Om du vill lära dig vad som krävs för att sluta för gott, är den här artikeln för dig.

Var lätt när du slutade röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Support Group

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla med kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan kontrollera begär.

Tips! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov.

När uppmaningen att röka blir överväldigande, försök att använda en fördröjningstaktik. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om det inte har det, fortsätt bara att repetera denna process om och om så ofta som du behöver.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också introducera dig till ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta sig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha ett positivt stöd, inte anklaga.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Efter det förlänger du tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

I den här artikeln har du lärt dig att du med rätt motivation kan sluta röka. Det viktigaste du måste göra är att vara stark, bestämd och redo att hålla dig med din målplan. Om du gör det här och använder alla de råd du lärde dig från den här artikeln, bör du sparka vanan att röka för gott innan du vet det.Source link