Sparka din rökning vana en gång och för alla


Det finns många människor som vill stanna sina rökvanor. Rökning är verkligen dåligt för dig, och kommer att göra irreparabel skada på dina lungor över tiden. Använd informationen i den här artikeln för att hjälpa dig att lära dig hur du slutar röka för alltid.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

När du är nära att ge dig en efterfrågan på en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå din Målet att sluta röka. Att lägga ner något på skrivbordet kan förändra hela ditt perspektiv.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Även om du vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det också vara bra att tänka på positiva förändringar.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av till senare. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Försök att inte röka så mycket. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Håll en back-upplan praktisk om plan A inte fungerar.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

TIPS! Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster som hjälper till att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

De första dagarna blir det svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är fördelaktigt för alla som försöker sparka vanan. Bli av med tändare, askkoppar och matcher. Sätt sedan alla dina kläder genom tvättmaskinen och rengör hela huset för att eliminera alla rökluktar. Genom att göra detta kommer du att förhindra några utlösare som dessa föremål skulle leda till att påminna dig om att röka och få dig att begära en cigarett.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Det finns många rökningstoppningsalternativ. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig när du slutar röka. Det finns allt från droger som minskar abstinenssymptom på nikotinbytebehandlingar för att avvänja dig långsamt. Rådgör med din läkare för vägledning och rekommendationer.

TIPS! Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom svåra tider.

Om du har en oral fixering i samband med din rökvanor, hitta nya sätt att ockupera din mun. Många människor föreslår gummi eller hårda godis att göra detta. Då finns det andra som använder elektroniska cigaretter för att hjälpa sig själva.

Sätt ditt sinne att sluta. Var fast besluten att inte ge upp ditt mål att vara cigarettfri oavsett vad som händer. De flesta ex-rökare fick kämpa för att övervinna deras missbruk i månader eller till och med år innan de lyckades. Om du får begär och återfall, ge inte upp och försök komma tillbaka på vägen.

Nu borde du få en bättre förståelse för vad du behöver göra för att sluta röka. Tänk på att du måste förbli stark. Utnyttja de tips som ges för att hjälpa dig att sparka den här dåliga vanan för dig själv och för dem som älskar och bryr sig om dig.

TIPS! Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när du slutar röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat.Source link