Sparka din rökning vana en gång och för alla


Behovet av en cigarett kan verkligen vara obekväma och besvärliga ibland. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Om du är redo att sluta röka, fortsätt läsa. Denna artikel har många tips för att hjälpa dig att sluta röka.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! När du känner en överväldigande rök att röka, använd fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Försök inte sluta ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Tal om ditt problem och prata om några av de saker du vill ändra.

Sluta röka

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Inte bara kommer sluta röka att göra dig mycket hälsosamare, men det kommer också att förbättra dina käraas hälsa.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Det ökar sannolikt chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

TIPS! Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. På detta sätt kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

Positiva aspekter

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänk på att vilja sluta. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Påminn dig om hur viktig din uppgift är, och kom ihåg att de positiva aspekterna av att sluta uppväger de negativa genom en lång skott. Detta kommer att hålla din motivation uppe samtidigt som det ger verklig anledning att sluta nu.

TIPS! Om ditt sanna mål är att sluta röka, mäster du sedan konsten att sluta. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades.

Eliminera alla rökpåminnelser från ditt liv, och det kan hjälpa dig att stanna lättare. Bli av med tändare, askkoppar och matcher. Avlägsna stanken av rök i ditt hus genom att rengöra alla kläder som innehåller röklukten. Om du gör det kan du se till att du inte påminns eller utlöses att röka.

Ät massor av nötter, frukter och grönsaker när du slutar röka. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på en mängd olika sätt. Att äta dessa livsmedel hjälper till att uppfylla begär, eftersom du flyttar händerna och sätter något i munnen som du skulle göra om du röka. En frekvent förbrukning av dessa friska varor minimerar också potentiell viktökning. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

Om du är sjuk och trött på krävande cigaretter, är du på rätt väg att ge upp dem. Efter att ha läst råd här kommer resten av slaget med en solid spelplan och klibbar sig. Applicera några av dessa för att avsluta dina nikotin och tobaksbehov.Source link