Starka tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Flertalet rökare är väl medvetna om de risker som är förknippade med dem, men ignorerar dem tydligt. Det är mycket lättare att vilja sluta, än att faktiskt sluta. Om du verkligen vill veta vad det innebär att sluta röka för gott, läs vidare för hur du kan göra just det.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

10 minuter

När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka och stanna kvar för tid innan du tänder upp. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Som det har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Det viktiga är att göra en plan som hjälper dig att hålla dig stark. Med de råd du har lärt dig här kommer du att leda en rökfri livsstil för länge.Source link