Starka tips för att få en familjemedlem att sluta röka


De flesta som röker vill verkligen sluta, men anser det svårt att nästan omöjligt att göra det och att de helt enkelt är oförmögna. Med informationen som lämnas här kan du ta de första stegen för att sluta. Snart kommer du vara på rätt väg till att vara helt rökfri!

Support Group

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närmar sig den rätta tankegången. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Om du är seriös om att sluta röka vana, måste du bli bra på det. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Se till att du noggrant rengör ditt hem när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Lukten kommer att vara uppfriskande och inte påminna dig om cigaretter när du går runt ditt hem. Håll cigaretter ur dig genom att eliminera luktarna.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Att ha ditt kaffe på jobbet, eller undvika platser där rökare samlas, hjälper dig att undvika aktiviteter som brukar vara associerade med rökning.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.Source link