Starka tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Rökning kan få en allvarlig skadlig effekt på din livskvalitet. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Det kan dock få en ännu större påverkan på din hälsa. Om du kan sluta kan du dock stoppa och till och med vända om dessa konsekvenser. Läs vidare för att lära dig hur du börjar sluta röka.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Nikotinutbytesprodukter

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Hitta något annat som kan tänka dig av saker när det händer

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka en halv cigarett istället för en full cigarett.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. De flesta misslyckas med sitt första försök, men använder det som en lärande för din nästa gång. Försök att vrida dina svagheter i styrkor och lära av dina misstag. Du kanske upptäcker att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping mekanismer i framtiden.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Dumpa alla dina tändare och askkoppar. För att bli av med rökningstanken, se till att du kläder och hus rengörs noggrant. Genom att eliminera lukten kommer du att vara mindre benägna att ha ett begär.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och det sociala livet. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Ge åtminstone en av tipsen ovanför ett försök idag.Source link