Starka tips för att få familjemedlem att sluta röka


De flesta människor vill sluta röka, men de blir avskräckta innan de ens försöker. Avsluta kan uppnås genom att ha en positiv attityd och de rätta trick som kan hjälpa dig, som de som skrivs i den här artikeln. Följ de givna rekommendationerna, och du kommer snabbt inse att sluta inte är så svårt som du föreställde dig.

Sluta röka gradvis. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Ser fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Få mycket stöd. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

Som ett extra incitament att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vändas upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

Idag är dagen för att sluta röka! Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. Det har varit vetenskapligt bevisat att din kropp kommer att läka sig själv över tiden, vilket minskar risken för sjukdomar i samband med rökning. Avsluta också hindra dem runt dig från inhaling secondhand smoke, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om så är fallet måste du ersätta det med någon annan form av avkoppling. Meditation, yoga, löpning eller andra aktiviteter kan alla hjälpa dig att hantera din stress på hälsosamma sätt.

Utveckla en lättillgänglig lista över dina bästa motivationer för att sluta. När du känner för att ge upp, ange dina skäl högt, om och om igen, för att hjälpa craving-passet. Detta kan tänka på dina uttag och hålla det på andra positiva saker som hjälper dig att komma igenom den här korta, men svåra perioden.

När du bestämmer att du vill sluta är det nyckeln till att inte ge upp. Tänk på att de rökare som har lyckats sluta troligen måste göra många försök till det innan de lyckas. Om du har ett bakslag, bestäm varför det hände, men gå upp och gå vidare.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg att de positiva fördelarna med att sluta vara ännu mer användbara.

Spendera tid meditera om orsakerna till att du slutar röka. På en papperskorg, notera de många främsta anledningarna och håll dem alltid med dig. Du kan använda det här papperet som referens och förstärkning vid krävande episoder, vilket gör det till ett användbart verktyg i din kamp mot tobaksmissbruk.

Medan de flesta rökare, vad ska man sluta röka, misslyckas de flesta av dem. Människor som kan sluta brukar ha en stridsplan och motivation för att hålla dem på rätt spår. Informationen från den här artikeln ska hjälpa dig bra när du formulerar dina egna planer.Source link