Stor Stop Smoking metoder som är bevisade att fungera


Ditt beslut att sluta röka har många fördelar. Kom ihåg dessa oändliga skäl att sluta röka och använd tipsen från den här artikeln för att hjälpa dig att nå ditt mål. Granska dessa tips och sätt dem i praktiken för att ge dig själv det bästa du behöver för att göra dig till en permanent icke-rökare.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Om du vill hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, rekreationscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Om du inte kan sluta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt . Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Fördröjning kan bidra till att minska den mängd du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning är ett utmärkt sätt att lindra stress och få en friskare inställning.

Sluta röka

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också introducera dig till ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

TIPS! Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken . Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Förvänta sluta att få dig att begära mat, så ha gott om hälsosam mat.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är viktigt för din framgång.

Behandla dig själv

TIPS! Se till att du äter väl. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är det första steget att sluta.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Tips! Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i ditt system stadigt medan du jobbar med att inte röka.

Avsluta tills du får det rätt. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Denna teknik kan vara tuff, men fördelarna är extraordinära. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Det här gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Tips! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Tänk på hur vår rökning påverkar din familj. Kom ihåg att om du blir allvarligt sjuk eller dör på grund av rökning, kommer det att skada din familj. Att tänka på detta kan hjälpa dig att vara motiverad att sluta. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Det finns inget behov av att du är en av dessa statistiker.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. Efter det skedet är de längtan du känner mestadels psykologiska. Även om det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Du vet förmodligen hur mycket sluta röka som kommer att gynna dig. Att bara veta alla hälso- och sociala fördelar med att sluta kan dock inte vara tillräckligt. Använd ovanstående råd när du känner sig omotiverad eller när ingenting verkar kunna bli av med dina begär. Du kan njuta av dessa icke-rökare fördelar på nolltid.

Tips! Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem.Source link