Stora sluta rökmetoder som är bevisade att fungera


Många vetenskapliga studier har visat sig beroende av cigaretter. Som ett resultat kan ge upp nikotinrika cigaretter extremt svårt. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Tips! För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. När du går igenom taktila erfarenheter och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Att ge upp sötsaker för frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter avslutat. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Att äta mer är okej så länge du fattar de rätta valen.

Att få kallt kalkon att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillskott för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, åtminstone sätta det av till senare. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och gör du röker. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

När du slutar röka behöver du en hälsosam metod att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Även om det är lätt att tro att en cigarett kommer att vara okej, är sanningen att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. Lös upp innan du ens är frestad att aldrig försöka "bara en".

TIPS! Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv om att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått.

Du kanske har använt rökning när du känner dig stressad. Om du är en person som gör det här, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer. Istället för att lyssna upp hittar vissa människor omedelbar stressavlastning när de lär sig yoga, eller tar tid att meditera.

Istället för att röka en cigarett får du lite motion. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Övning kan också bidra till att undvika eventuell viktökning som orsakas av de förändringar som nikotinuttaget kan göra för din ämnesomsättning.

Hälsosam mat

TIPS! Se till att du äter bra. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta förknippas med rökstopp.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Dessa kalorier är naturliga och hälsosamma sätt att hålla din kropp stark och hjälpa dig att sluta röka av flera skäl. Till att börja med ger det dig ett sätt att ockupera din mun och dina händer så att du inte missar de rörelser som är inblandade i att röka så mycket. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan hålla dig från att snacka på mindre hälsosamma livsmedel, vilket minimerar din viktökning. Dessutom kan vitaminer och mineraler i dessa livsmedel erbjuda lättnad från abstinenssymptom.

Cigaretter är gjorda med nikotin, en mycket beroendeframkallande substans som är svår att släppa bort. Detta gör det svårare att sluta röka. Många tycker det är mycket svårt att ge upp vanan, både av fysiska och emotionella skäl. Använd informationen i den här artikeln och gör det enklare för dig själv. Med lite hårt arbete, beslutsamhet och den kunskap du har fått här kommer du att sluta för gott!Source link