Stora sluta rökmetoder som är bevisade att fungera


Så många rökare vill stoppa sin skadliga vana. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Så kolla in de tips och goda råd som denna artikel har att erbjuda. Ta sedan ett program för att sparka den rökavanen för alltid!

Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Sluta röka

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Som du kan se behöver du anta ett nytt perspektiv för att verkligen förstå hur du kan sluta röka för livet. Kom ihåg att du måste vara stark, och medan valet är för dig, slutar du röka hjälper dig att stanna längre för dina nära och kära.Source link