Stora sluta rökmetoder som bevisas att fungera


Den som älskar dig skulle vara glad om du bestämde dig för att sluta röka. Din läkare uppmanar dig att göra detsamma. Du kan även få rabatt från ditt försäkringsbolag. Så vad håller du tillbaka? Tiden är nu, så fortsätt läsa för att hitta strategier om hur man slutar röka och aldrig se tillbaka.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Kom ihåg att du kan ställa dig långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

TIPS! Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån på nikotin i ditt system stadigt när du arbetar med att inte röka.

Många människor tycker om stöd från onlinebyte och diskussionsforum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer andra quitters att vara redo att erbjuda vägledning eftersom alla möter samma utmaningar och hinder.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

TIPS! Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv.

Du kan sluta idag. Många säger att de kommer att sluta i framtiden, och när det datumet kommer, följer de inte igenom. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Att sluta röka skyddar också din familj, eftersom de sannolikt kommer att utsättas för farlig sekundär rök.

Tänk på det som en gåva till dig själv i stället för att du slutar som offer. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Ät mycket frukt, grönsaker, nötter och frön medan du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att sluta för några skäl. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan också hjälpa till att sakta ner din viktökning efter att du slutat röka. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

Tips! Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att sluta röka. Stopp är där du måste börja.

Du kan nu känna sig bättre beredd att börja sparka denna vana. Avsluta ger dig god hälsa, lycka och en längre livslängd. Du kan använda pengarna som du brukade spendera på cigaretter för att köpa de människor i ditt liv som har hjälpt dig att sluta lite tack gåva.