Stora sluta rökmetoder som bevisas att fungera


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga följder för dig och alla som finns runt dig. Det förstör dina lungor och hals, skador på ditt hjärta och får utslag på din mun. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Det är därför det är viktigt att sluta. Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Nikotinutbyte

TIPS! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka ursprungligen.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Secondhand Smoke

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

TIPS! En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Rökning är en vana som dödar. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Du är inte den enda personen som drabbats av din rökvanor; begagnad rök sätter de som finns runt dig i riskzonen för hälsorisker också. Följ de råd som ges i denna artikel, och förhoppningsvis kommer du att kunna sluta röka framgångsrikt.Source link