Stora sluta rökningsmetoder som är bevisade att fungera


Även om det är mycket osannolikt att alla som röker inte inser att det är ohälsosamt, blir det inte lättare att sluta. Om du försöker sluta kanske du bara behöver lite vägledning till rätt väg. Läs vidare för att hitta bra tips för att hjälpa dig att sluta bra.

Sluta röka gradvis. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Tips! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Sluta röka

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att lätta din ansträngning för att sluta röka. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Vägen till stopp är bara en process.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Vad du har läst i föregående artikel ska hjälpa dig att ge upp cigaretter utan alltför mycket besvär. Använd de tips du just läste för att skydda dig själv och din familj från rökrelaterade sjukdomar.Source link