Stora tips om hur man ger upp din rökvanor


Rökning har visat sig vara en farlig vana, men människor över hela världen tycker fortfarande att det är en svår vana att lämna bakom sig. Om du är bland dessa människor, så finns det några råd i den här artikeln som hjälper dig borta från denna vice. Applicera de råd du anser är relevant för att hjälpa dig att sluta röka.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Tips! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en lång process.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla människor har olika sätt att få sina uppgifter uppnådda. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Det kan också vara en bra stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. När ett lust slår till, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du börjar minska på din tobaksbruk. Tro på dig själv, att övervinna nikotinberoende är något du kan göra. Ge dig själv kraften att övervinna denna utmanande missbruk. Varje dag kommer du att känna belöningen för bättre hälsa och bättre välbefinnande när du slutar röka.